فهرست مطالب

نشریه پژوهش های علوم مدیریت
پیاپی 17 (زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/02
  • تعداد عناوین: 7
|
  • حافظ پورنقی *، محمدرضا حقیقی صفحات 1-17
    هدف

    بررسی عوامل اصلی مرتبط با تبلیغات رسانه های اجتماعی است که می تواند قصد خرید را پیش بینی کند.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر شیوه گردآوری اطلاعات، تحقیقی توصیفی – پیمایشی از نوع علی است. جامعه آماری شامل مشتریان خرده فروشی آنلاین موتن رو در کرج که حجم نمونه 384 نفر انتخاب و با پرسشنامه اقتباسی که روایی و پایایی آن تایید شده مورد سنجش قرارگرفته است. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها جمعیت شناختی و استخراج شاخص های مرکزی از آمار توصیفی و نرم افزار 24 SPSS و برای تجزیه وتحلیل آمار استنباطی از مدل معادلات ساختاری و از نرم افزار PLS2 Smart استفاده شده است.

    یافته ها

    انتظار عملکرد، انگیزه لذت جویی، تعامل، اطلاع رسانی و ارتباط درک شده بر قصد خرید تاثیر مثبت و معنی داری دارد. سن، زمان حضور در اینستاگرام تعداد دوستان اینستاگرام، شدت استفاده از اینستاگرام و نیاز به خودافزایش (خود ارتقایی) پیشنیاز اصلی تولید و اشتراک اشتراک گذاری محتوای مرتبط با برند تولید شده توسط کاربر هستند.

    نتیجه گیری

    نیاز به خود تاییدی، جنسیت و نژاد ارتباط معنی داری با تولید و اشتراک گذاری محتوای مرتبط با برند تولید شده توسط کاربر نداشتند. این مطالعه در فصل پنجم تعدادی دستورالعمل تیوری و عملی در مورد اینکه چگونه بازاریابان خرده فروشی آنلاین موتن می توانند به طور موثر تبلیغات خود را بر روی پلتفرم های رسانه های اجتماعی برنامه ریزی و اجرا کنند ارایه می دهد.

    کلیدواژگان: تعامل، آگاهی بخشی، ارتباط ادراکی، عادت، قصد خرید، تبلیغات رسانه های اجتماعی، انگیز لذت جویانه، امید به عملکرد
  • ریما محمدمرادی، ملیحه فرتاش * صفحات 18-52

    هدف پژوهش حاضر بررسی کارایی ارزشیابی مجازی در محیط های مجازی از دیدگاه دانشجویان و اساتید دانشگاه تبریز بود. روش تحقیق به لحاظ هدف،کاربردی و از نظر گردآوری داده ها توصیفی از نوع پیمایشی می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل دانشجویان (19813 دانشجو) و اساتید (768 استاد) دانشگاه تبریز بود. برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شد که بر اساس این فرمول، 256 نفر از اساتید و 377 نفر از دانشجویان با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه محقق ساخته در دو نسخه اساتید و دانشجویان بود. روایی ابزار توسط اساتید به تایید رسید و برای تایید پایایی از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد که پایایی به ترتیب برابر با 96/0 و 97/0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های تی تک نمونه ای، تی مستقل و تحلیل آنوا استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که کارایی ارزشیابی مجازی در دوران آموزش مجازی از دیدگاه دانشجویان دانشگاه تبریز در بعد درونداد (08/20) و فرآیند (1/87) و کل (18/107) از میانگین مفروض بیشتر است. بنابراین از نظر افراد مورد مطالعه ارزشیابی مجازی در در بعد درونداد و فرآیند و همچنین وضعیت کلی سیستم ارزشیابی مجازی دارای کارایی است. همچنین کارایی ارزشیابی مجازی از دیدگاه اساتید بعد فرآیند (78/107) و کل (67/137) از میانگین مفروض بیشتر است، بنابراین از نظر افراد مورد مطالعه ارزشیابی مجازی در بعد فرآیند و همچنین وضعیت کلی سیستم ارزشیابی مجازی دارای کارایی است. بین اساتید بر اساس جنسیت در خصوص کارایی ارزشیابی مجازی تفاوت معنی داری وجود دارد و اساتید خانم کارایی ارزشیابی مجازی را بیشتر از اساتید آقا گزارش کردند. بین دیدگاه دانشجویان مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در دو مولفه درونداد و کل سیستم ارزشیابی مجازی تفاوت معنادار وجود دارد.

    کلیدواژگان: ارزشیابی، مجازی، ارزشیابی مجازی، درونداد، فرایند، دانشگاه تبریز
  • سید کامران یگانگی *، رسول کارگر زاده صفحات 53-68

    پژوهش عملیاتی در برگیرنده مدل های کمی است که به مدیران در تصمیم گیری کمک می کند. تمام فعالیتها و اقداماتی که در همه زمینه ها توسط انسان انجام می شود حاصل فرآیند تصمیم گیری است. تحقیق در عملیات علم اختصاص بهینه منابع است. هدف تحقیق در عملیات فراهم آوردن مبانی منطقی برای تصمیم گیری از راه جستجو برای فهم و پی ریزی شرایط پیچیده و استفاده از این فهم برای پیش بینی رفتار سیستم و بهبود عملکرد سیستم است. این مقاله کاربرد پژوهش عملیاتی در حسابداری زیست محیطی را نشان می دهد. حسابداری مدیریت زیست محیطی به عنوان شاخه درون سازمانی حسابداری محیط زیست، یک سامانه اطلاعاتی قوی است که مدیریت را برای کنترل بهینه مصرف مواد خام، آب جریانات انرژی و سوخت، ایجاد و دفع ضایعات و پسماند، و پیشگیری از آلودگی محیط زیست یاری می رساند. حسابداری مدیریت زیست محیطی، به عنوان ابزار نوین مدیریت، از طریق ارتقای پاسخگویی زیست محیطی، عملکرد زیست محیطی و مالی سازمان را بهبود می بخشد. نتایج تحقیق نشان می دهد که روش های پژوهش عملیاتی می تواند باعث صرفه جویی در هزینه های حسابداری مدیریت زیست محیطی شود. نتایج این تحقیق و شواهد تجربی حاکی از این است که روش های پژوهش عملیاتی باعث کاهش هزینه های مریی و ملموس اجرای روش های حسابداری مدیریت زیست محیطی می شود.

    کلیدواژگان: پژوهش عملیاتی، حسابداری زیست محیطی، تصمیم گیری
  • شهریار فاتحی * صفحات 69-82
    هدف

    بررسی تاثیر ابتکارات مرتبط با منابع بر رویکرد کارافرینی شرکتی با در نظر گرفتن نقش تعدیل کنندگی پویایی محیطی.

    روش تحقیق : 

    پژوهش حاضر ازنظر هدف کاربردی و ازنظر شیوه گردآوری اطلاعات، تحقیقی توصیفی – پیمایشی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهشی شامل سطوح مدیریت و کارشناسان سطوح مدیریت و کارشناسان شرکتهای دانش بنیان پارک فناوری دانشگاه تهران که حجم نمونه 126 نفر انتخاب و روش نمونه گیری در دسترس غیر تصادفی بوده و همچنین ابزار اندازه گیری پرسشنامه استاندارد که از مقاله بیس استخراج و روایی و پایایی آن تایید شده بوده است. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها جمعیت شناختی و استخراج شاخص های مرکزی از آمار توصیفی و نرم افزار24 SPSS و برای تجزیه وتحلیل آمار استنباطی از مدل معادلات ساختاری و از نرم افزار PLS3 Smart استفاده شده است.

    یافته های تحقیق: 

    اکتشافی مقابله ای ناشی از منابع (اکتساب، حفاظت و توسعه منابع) به طور مثبت بر گرایش کارافرینی موثر است و این روابط زمانی تقویت می شوند که پویایی محیطی بالا باشد. این یافته ها درک دقیقی از روابط بین انواع مختلف اکتشافات مقابله ای ناشی از منابع و گرایش کارافرینی ارایه می دهند.

    نتیجه گیری

    این مطالعه مرزهای اکتشافی مقابله ای ناشی از منابع، گرایش کارافرینی و کارآفرینی گسترده تر می کند.

    کلیدواژگان: به دست آوردن منابع، در حال توسعه منابع و حفاظت از منابع، گرایش کارافرینی شرکتی
  • مرجان دوستار بخشایش *، عبدالحمید شوشتری حاجی آبادی صفحات 83-97
    هدف

    بررسی تاثیر تعامل مشتری و ارتباط مشتری با نام تجاری بر حمایت از مشتری و عملکرد مالی شرکت.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و ازنظر شیوه گردآوری اطلاعات، تحقیقی توصیفی – پیمایشی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهشی شامل مشتریان بانک سپه شعب کرج به تعداد نامعین که حجم نمونه 384 نفر از بین آن ها انتخاب و با پرسشنامه اقتباسی که روایی و پایایی آن تایید شده مورد سنجش قرارگرفته است. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها جمعیت شناختی و استخراج شاخص های مرکزی از آمار توصیفی و نرم افزار24 SPSS و برای تجزیه وتحلیل آمار استنباطی از مدل معادلات ساختاری و از نرم افزار PLS2 Smart استفاده شده است.

    یافته ها

    تعامل مشتری بر اعتماد مشتری و حفظ مشتری تاثیر مثبت و معنی داری دارد. تعامل وب سایت،زیبا شناسی وب سایت، راحتی در استفاده و سفارش سازی بر تعامل مشتری تاثیر مثبت و معنی داری دارد .بعلاوه، تعامل مشتری بر اعتماد و حفظ مشتری بطور جدی تاثیر مثبت دارد.

    نتیجه گیری

    ویژگی های وب سایت در بانکداری اینترنتی بر تعامل مشتری با بانک بر اساس تیوری محرک-پاسخ تاثیر جدی و مثبت دارد. اتصال برند مشتری و بانک بر هواداری برند مشتری و تعامل مشتری بر اتصال برند مشتری و بانک تاثیر قابل توجه ای دارد.

    کلیدواژگان: ویژگی های وب سایت، تعامل مشتری، تئوری محرک-پاسخ
  • مهدی رحمتی * صفحات 98-116

    این مطالعه به بررسی نقش بینش راهبردی سازمانی و ارتباطات با قابلیت های پویا مبتنی بر دانش، دگرگونی دیجیتال و سازمان های با ‏عملکرد بالا می پردازد. این مطالعه کمی از پرسشنامه برای جمع آوری داده ها از مدیران ارشد و مهندسان شرکت های مختلف در صنعت ‏ساخت و ساز یزد که یک عامل درآمدزای حیاتی برای کشور ایران است، استفاده کرد. برای آزمون فرضیه ها از مدل سازی معادلات ساختاری ‏حداقل مربعات جزیی که به ارزیابی مدل های بازتابی و ساختاری می پردازد، استفاده شد. یافته ها تاثیرات معنی داری را در بین روابط ساخته شده ‏نشان داد. در واقع، بررسی های یافت شده در این مطالعه نشان داد که (1) قابلیت های پویا مبتنی بر دانش، تاثیر مثبتی بر دگرگونی دیجیتال ‏داشته است. (2) قابلیت های پویا مبتنی بر دانش و دگرگونی دیجیتال تاثیر مثبتی بر بینش استراتژیک سازمانی داشتند. و (3) قابلیت های پویا ‏مبتنی بر دانش، دگرگونی دیجیتال و بینش استراتژیک سازمانی تاثیر مثبتی بر سازمان با عملکرد بالا داشتند. نتایج تحلیلی این مطالعه تجربی ‏نیز اطلاعاتی را برای گسترش دانش بینش راهبردی ارایه کرد. سهم عملی این مطالعه یک چارچوب جامع تلفیقی از سازمان با عملکرد بالا ‏است که حاوی بینش های حیاتی برای مدیران ارشد اجرایی، سیاست گذاران، و دست اندرکاران برای حمایت از ایجاد بینش استراتژیک ‏سازمانی به منظور تصمیم گیری های استراتژیک بهتر است.‏

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، تحول دیجیتال، نوآوری، بینش استراتژی، کارایی سازمانی
  • علیرضا سرگلزایی *، هانیه منصوری فرد صفحات 117-130

    توسعه پایدار و دستیابی به شکوفایی اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی یک کشور از بستر نیروی انسانی آن جامعه می گذرد. در حقیقت نیروی انسانی به عنوان جوهره اصلی و مرکز ثقل فرایند توسعه و پیشرفت هر جامعه در نظر گرفته می شود و سطح و کیفیت دانش، بینش و مهارت نیروی انسانی آن است که میزان رشد و توسعه یک کشور را تعیین می کند.بنابراین سرمایه گذاری و برنامه ریزی در پرورش نیروی انسانی اندیشمند، ماهر و دارای انعطاف ذهنی و تحرک اندیشه، پیش شرط ایجاد و تداوم هر گونه تحول و توسعه در تمامی ابعاد جامعه به شمار می رود. هدف از انجام این تحقیق ارایه مدلی جهت بررسی ارتباط مولفه های یادگیری سازمانی با آموزش و توسعه منابع انسانی در دانشگاه علوم پزشکی بم می باشد.تحقیق حاضر از نظر شیوه جمع آوری اطلاعات یک تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی است، چرا که در این تحقیق بر اساس پرسشنامه محقق ساخته به سنجش ابعاد مختلف تاثیر ارتباط مولفه های یادگیری سازمانی با آموزش و توسعه منابع انسانی خواهیم پرداخت. همچنین از نظر هدف تحقیق حاضر یک تحقیق کاربردی است.نتایج نشان داد که به جز مولفه های نیازهای سازمان، منابع انسانی و کارایی سازمان، سایر مولفه های یادگیری آموزش ارتباط مثبت معنی داری در سطح اطمینان 99 با میزان بهره وری کارکنان دانشگاه علوم پزشکی بم دارند و می توانند به پیش بین معنی داری برای بهره وری کارکنان باشند.

    کلیدواژگان: یادگیری سازمانی، آموزش کارکنان، توسعه منابع انسانی، کارکنان دانشگاه علوم پزشکی بم